Photo 06-07-13 13.15.55

Lakridssmåkager

Her er en opskrift på småkager med lakrids og tørret frugt. De smager skønt og er suveræne til eftermiddagsteen eller -kaffen. Opskriften er ganske nem at gå til, og efter dejen har været en tur i fryseren og derefter ovnen, er der friskbagte småkager til mange glade munde. Opskriften stammer herfra, jeg har dog tilsat 1 spsk. ekstra lakridspulver. Du kan anvende alle mulige former for tørret frugt, jeg har anvendt økologiske usvovlede abrikoser, som giver en dejligt karamelagtig konsistens til småkagerne. Du kan bruge oliemargarine i stedet for smør, dog bliver kagerne ikke til at skære i, hvorfor du så kan trille små kugler af dejen og mase lidt flade.

Ca. 50-60 stk.
200 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
3 spsk. lakridspulver
85 g smør
65 g abrikoser, finthakket (eller anden tørret frugt)
200 g sukker
1 æg

  • Hvedemel, bagepulver og lakridspulver blandes sammen.
  • Smørret smeltes ganske let og blandes i melblandingen.
  • Finthakkede abrikoser, sukker og æg tilsættes og massen blandes godt sammen til den er ensartet. 
  • Tril dejen til en tynd pølse med en diameter på størrelse med en 20-krone.
  • Rul pølsen ind i husholdningfilm og læg pølsen i fryseren i ca. 30 min. (eller til du ønsker at bage dem, den kan fint være i fryseren i ca. 1 uge).
  • Tag pølsen ud og skær den i stiver (ca. 1/2 cm i tykkelsen).
  • Læg småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 8-10 min. til de har fået en sprød overflade og en fin farve. 
  • Lad småkagerne afkøle og opbevar dem i en tætlukket beholder eller frysepose.

Note: Småkagerne kan sagtens fryses efter bagning – på den måde har du altid lækre småkager, til dine gæster eller bare til lysten melder sig.

Print Friendly

Skriv et svar