Hindbærsnitter

Hindbærsnitter er altid et hit. Denne opskrift er fra Mette Blomsterberg og endda uden æg. Nogle gange ruller jeg dejen uden mellem 2 stykker bagepapir, som var det hjemmelavet knækbrød. Dette kan virke nemmere, hvis dejen smuldrer. Men sædvanlig udrulning på køkkenbordet med ekstra mel er også at foretrække. Enkelte gange tilsætter jeg 1 stk. æg til dejen, da det kan gøre dejen nemmere at arbejde med. Du kan lave almindelige hindbærsnitter eller prøve med rabarbersnitter. Her laver du en rabarbermarmelade, som du fylder snitterne med.

Ca. 12 stk.
Smørdej:
1/2 vaniljestang (1 tsk. vaniljesukker)
70 g flormelis
150 g smør (stuetemperatur eller svagt opvarmet i mikroovn)
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/2 dl vand (om nødvendigt)

Fyld:
100-150 g hindbærmarmelade

Glasur:
200 g flormelis
En anelse vand

  • Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Kornene og 1 spsk. af flormelissen mases sammen på et skærebræt, således at kornene skilles ad.
  • Vaniljesukker, flormelis, blødt smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen.
  • Tilsæt til sidst vandet (hvis det er nødvendigt) og ælt dejen smidig og glat.
  • Dejen stilles i køleskabet i 30 min.
  • Dejen udrulles i den ønskede størrelse – enten 2 stk. rektangel eller udstukket med en passende udstikker.
  • Bag snitterne ved 200 grader i 8-10 min. Det er ok, at snitterne virker halvbagte – de skal kun have meget lidt farve.
  • Afkøl snitterne.
  • Derefter sammenlægges de med hindbærmarmelade.
  • Toppen stryges herefter med glasur – som ikke må være for tynd.
  • Skær snitterne til med en skarp kniv.
  • Pynt evt. med frysetørret hindbær.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar