Torskerognsfrikadeller uden æg

Disse frikadeller er uden æg. Æg anvendes i frikadeller som bindemiddel, hvorfor kartoffelmel kan anvendes som alternativ for æg – læs om andre erstatninger for æg her. Frikadellerne er supergode og fyldt med D-vitamin fra torskerognen. Vælg den torskerogn der er mest torskerogn i. Ofte er der 50-55 % andre har 80 % torskerogn. Frikadellerne er perfekte til aftensmaden, madpakken og kan med fordel fryses. Forårsløg er tilsat for syns skyld, så har du andet grønt i køkkenet anvender du dette (eller udelader) – fx. persille, purløg, porre (fintskåret) eller andet.

3 personer
2 spsk. kartoffelmel + 2-3 spsk. vand
200 g torskerogn fra dåse
1 løg + 2-3 spsk. vand
1 stængel forårsløg (kan udelades)
1 tsk. spidskommen
Peber
1-2 dl havregryn

  • Opløs kartoffelmel i 2-3 spsk. vand i en skål. Tilsæt torskerogn og mos denne i stykker.
  • Løget pilles og skæres i kvarte. Blend løg med lidt vand i en blender, minihakker eller med stavblender.
  • Tilsæt løg, forårsløg i skiver, spidskommen og peber. Rør det hele godt sammen til en ensartet fars.
  • Tilsæt havregryn til du har en passende frikadellefars.
  • Form frikadellerne og steg dem gyldne på en pande med oliemargarine.
  • Server evt. frikadellerne på svitsede porrer.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar