Photo 08-09-13 10.12.36 (1)

Vaniljemousse med chokoladebund

Her er en utrolig lækker og uartig kage. Den skønne bløde vaniljemousse kombineret med frisk syrlig frugt er en kanon kombination. Her er kagen pyntet med granatæble, men anden frugt eller friske bær kan også anvendes. Kagen er nem at arbejde med, trods husblas. Du kan sagtens lave kagen 1-2 dage før den skal serveres – det bliver den kun bedre af. Opskriften stammer fra bogen Byens bedste kager af Rikke Gryberg.

10-12 personer
Chokoladebund:
125 g sukker
4 æg
50 g mørk chokolade
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
25 g kakao

Mousse:
150 g sukker
6 pasteuriserede æggeblommer
Korn af 1 stang vanilje
7,5 dl piskefløde
8 blade husblas

  • Chokoladebund
  • Pisk sukker og æg hvidt i en skål.
  • Chokoladen smeltes over vandbad (eller i mikroovn – pas endelig på det ikke får for meget og brænder på).
  • Tilsæt chokoladen til æggemassen.
  • Tilsæt hvedemel, bagepulver og kakao og rør rundt.
  • Hæld dejen ud i en springform (20-25 cm) med bagepapir i bunden og bag bunden ved 200 grader i 10-12 min.
  • Lad bunden køle helt af – gerne til næste dag – inden moussen kommes ovenpå i springformen.
  • Mousse
  • Pisk sukker, æg og vaniljekorn til en hvid æggesnaps.
  • Pisk fløden til let skum i en anden skål.
  • Læg husblassen i koldt vand i ca. 5 min.
  • Sigt vandet fra og smelt husblassen i en gryde over vandbad.
  • Kom lidt af æggesnapsen i den varme gryde. Rør rundt og tilsæt resten af æggesnapsen.
  • Når det hele er blandet godt, kommes det i skålen med flødeskum (lidt efter lidt) og vendes hurtigt og forsigtigt rundt.
  • Hæld derefter vaniljemoussen oven på chokoladebunden i springformen.
  • Sæt på køl i minimum 2 timer – eller til næste dag.
  • Løsn springformen med en kniv og tag moussen og bunden ud på et serveringfad.
  • Pynt med frisk frugt.
Print Friendly

4 tanker om "Vaniljemousse med chokoladebund"

  1. Helle

    Det lyder bare så lækker! Tror du den kan bruges i en lagkage eller bliver den for stiv?

    Svar
    1. katrineeld

      Hej Helle. Tak for kommentaren. Jeg tænker du sagtens kan bruge den i en lagkage, så vil jeg nok blot bruge færre blade husblas – omkring 5-6 blade.

      Svar
  2. Trine

    Ufattelig lækker.
    Jeg har i stedet for granatæbler lavet en hindbærtop og en mangotop (coulis) med husblas. Bliver mega flot og smager rigtig godt, giver en smule syrlighed til alt det søde.

    Svar

Skriv et svar