Cookies med chokolade

Amerikanske cookies med chokolade er bare gode. Ofte indeholder kage smør, som er fyldt med det usunde mættede fedt. Jeg har i denne version brugt oliemargarine, hvormed du får nogle cookies med sundere fedttyper, end ved anvendelse af smør. Generelt gælder det, at jo mere flydende fedtstoffet er ved stuetemperatur, jo sundere er det. Ligeledes gælder det, at vegetabilske fedtstoffer er sundere end animalske fedtstoffer. Derudover har jeg tilsat sunde havregryn, som er fyldt med kostfibre. Havregrynene giver også struktur og et godt bid. Prøv disse cookies med oliemargarine, og du vil slet ikke savne smør. Jeg har brugt mørk chokolade, men hvid og/eller lys chokolade kan også bruge. Ligeledes kan du tilsætte hakkede nødder.

10-12 stk.
120 g sukker
75 g farin
40 g smeltet smør eller oliemargarine
1 æg
50 g havregryn
125 g hvedemel
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. vaniljesukker
50 g mørk chokolade, grofthakket

  • Rør sukker, farin, smør/oliemargarine og æg sammen.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør til en klistret formbar dej.
  • Er dejen for tør – tilsætter du lidt mere oliemargarine.
  • Fordel dejen i klatter på en bageplade med bagepapir – husk afstand mellem klatterne, da de flyder ud. Glat evt. klatterne lidt ud med hænderne.
  • Bages ved 180 grader i 8-10 min.
  • Afkøl disse lækre cookies og opbevar dem i en frysepose. De kan sagtens fryses.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar