Billede 08-08-15 07.04.26 - Copy

Tomattærte

Her er en meget nem tærte, hvor æg slet ikke indgår. Fyldet til tærten stammer fra Spis Bedre, juni 2013. Til denne skønne tærte kan du servere en grøn salat eller kålsalat og pesto. Tærten er også god kold dagen derpå. Der er angivet 2 versioner af en tærtedej, du laver den du foretrækker.

1 tærte (4 personer)
Version 1: Tærtebund:
200 g hvedemel eller speltmel
30 g olie eller blødt smør
50 g mayonnaise (eller yoghurt)
1/2 tsk. salt
Ca. 1/2 dl vand til at binde med

Version 2: Tærtebund:
150 g koldt vand
50 g olie
100 g grahamsmel
190 g hvedemel
1 tsk. salt

Fyld:
2 spsk. sennep
100 g revet ost (mozzarella eller emmentaler)
300 g friske cherrytomater
Peber
2 spsk. solsikkefrø

  • Alle ingredienser til tærtedejen blandes sammen. Konsistensen skal være blød og formelig.
  • Mas dejen ud i et smurt tærtefad med hænderne (alternativt kan du tilsætte mere mel til dejen og rulle denne ud).
  • Forbag dejen ved 200 grader (kold ovn) i 10 min
  • Halver tomaterne.
  • Smør den bagte tærtebund med sennep og drys osten herover.
  • Læg tomaterne med skærefladen opad. Krydr med frisk peber.
  • Drys solsikkefrø over.
  • Bag tærten ved 200 grader i 35-40 min.
  • Ved servering drys med friske krydderurter.
Print Friendly

Skriv et svar