Billede 06-06-2017 12.18.40 (1)

Havregrynskugler med kaffe

Havregrynskugler er altid et hit. Som alternativ til småkagen til kaffe kan disse lækre kugler snildt serveres. Det vil helt sikkert også være et hit i madpakken – med 1 eller 2 havregrynskugler som afslutning på frokostmåltidet. Jeg har tilføjet lidt kaffe til denne udgave – du kan selvfølgelig udelade kaffen, hvis de skal være børnevenlige. Frysetørret hindbær er supersmukke og giver dejligt liv til kuglerne her, samt et syrlig pift. Du kan også trille kuglerne i ren kokosmel eller kakaopulver. 4 stk. af disse lækkerier er perfekte som mellemmåltid.

Ca. 70 stk. (afhængig af størrelsen)
200 g havregryn
70 g smør
100 g flormelis
4 spsk. kakaopulver
4 spsk. stærk kold kaffe (eller blot vand)

Pynt:
Ca. 40 g kokosmel + 1 spsk. frysetørret hindbær

  • Bland havregryn, smør, flormelis og kakaopulver sammen i en skål. Brug dine hænder til dette, da du derved varmer smørret med hænderne.
  • Tilsæt kaffen og saml dejen til en ensartet masse.
  • Tril små kugler og tril dem i kokosmel (evt. med frysetørret hindbær).
  • Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet. Holdbarheden er ca. 1 uge.
Print Friendly

Skriv et svar