Havregrynskugler med kaffe

Havregrynskugler er altid et hit. Som alternativ til småkagen til kaffe kan disse lækre kugler snildt serveres. Det vil helt sikkert også være et hit i madpakken – med 1 eller 2 havregrynskugler som afslutning på frokostmåltidet. Jeg har tilføjet lidt kaffe til denne udgave – du kan selvfølgelig udelade kaffen, hvis de skal være børnevenlige. Frysetørret hindbær er supersmukke og giver dejligt liv til kuglerne her, samt et syrlig pift. Du kan også trille kuglerne i ren kokosmel eller kakaopulver. 4 stk. af disse lækkerier er perfekte som mellemmåltid.

Ca. 70 stk. (afhængig af størrelsen)
200 g havregryn
70 g smør
100 g flormelis
4 spsk. kakaopulver
4 spsk. stærk kold kaffe (eller blot vand)

Pynt:
Ca. 40 g kokosmel + 1 spsk. frysetørret hindbær

  • Bland havregryn, smør, flormelis og kakaopulver sammen i en skål. Brug dine hænder til dette, da du derved varmer smørret med hænderne.
  • Tilsæt kaffen og saml dejen til en ensartet masse.
  • Tril små kugler og tril dem i kokosmel (evt. med frysetørret hindbær).
  • Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet. Holdbarheden er ca. 1 uge.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar