Photo 13-10-13 11.19.01

Karamelkage

Karamel smager bare sødt og skønt. At kombinere karamel med kage er endnu mere skønt. Denne kage er nem at bage og god at transportere. Du kan også sagtens fryse kagen (uden pynt). Opskriften stammer fra bladet Søndag, 2013.

1 springform (8-10 personer)
150 g smør, blødt
150 g farin
150 g sirup (lys eller mørk)
2 æg
300 g hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
2 dl vand (eller 2,5 dl yoghurt)

  • Rør smør, farin og sirup sammen.
  • Rør æggene i.
  • Bland mel, vaniljesukker og bagepulver, og sigt det i dejen.
  • Tilsæt vand (eller yoghurt) og rør til en ensartet dej.
  • Hæld dejen i en springform (28 cm i diameter) eller bradepande 20×30 cm eller i muffinsforme.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 35 min. til kagen er gennembagt.
  • Afkøl kagen.

Forslag til pynt:
200 g flødeost
50 g smør, blødt
75 g sirup
Riesen eller guldkaramel som pynt på toppen.

  • Rør flødeost, smør og sirup sammen.
  • Sprøjt cremen ud på kagen og pynt med karameller.
Print Friendly

Skriv et svar