Smør af æbler

Æblesæsonen er over os og de fantastiske danske æbler kan bruges til mange forskellige ting i køkkenet (kage, wokret, pålæg, salat, suppe, grød etc). Her har jeg lavet æblesmør, som kan bruges som pålæg på brød, til pandekager, til risengrød, til grød generelt og meget mere. Æblesmør minder om en marmelade med æbler. Jeg elsker smagen af kardemomme, og har derfor tilsat kardemomme, men du kan også tilsætte vanilje, kanel eller andre lækre krydderier.

Til 3 dl smør
9 æbler
1/2 tsk. kardemomme

  • Fjern kernehuset på æblerne og skær dem i tern. Du skal ikke skrælle æblerne, lad blot skrællen sidde på.
  • Kog æblestykkerne i en gryde med en anelse vand i bunden, så det ikke brænder på.
  • Lad det simre over svagt blus i ca. 3 timer – hvor du rører i gryden indimellem.
  • Blend æblemosen med kardemomme til en fin smør (med stavblender).
  • Opbevar i køleskabet på rene glas – holdbarheden er 1 uge.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar