Brød med røde peberfrugter

Det kan være en rigtig god ide at putte grøntsager i bagværket. På den måde får alle nemmere grøntsager indenbors. Jeg har her lavet et speltbrød – men du kan frit udskifte meltyperne med andre – se guide her. På billedet har jeg klippet i brødet, for at få det fine udseende.

1 brød
5 røde peberfrugter
5 dl vand
50 g gær
750 g fuldkornsspeltmel
1/2 tsk. salt
1 spsk. sirup
1 spsk. olivenolie
1 kg speltmel

  • Skær peberfrugterne i kvarte og fjern kernerne. Læg peberfrugterne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.
  • Peberfrugterne skal ikke være sorte, men blot bløde og saftige, så de frigiver deres sødmefyldte smagsstoffer til brødet.
  • Efter en tur i ovnen blendes peberfrugterne med de 5 dl vand.
  • Opløs gæren i peberfrugtevandet.
  • Tilsæt fuldkornsmel, salt, sirup, olie og speltmel.
  • Rør til du har en passende konsistens til brød.
  • Lad dejen hæve tildækket 1 time på køkkenbordet.
  • Form til brød og lad det efterhæve 1 time.
  • Bag brødet ved 200 grader i ca. 30 min. (til det er gyldent og lyder hult, når du banker i bunden af brødet).
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar