Photo 31-10-13 16.21.11

Knoldselleri med dadler og valnødder

Knoldselleri smager dejlig sødt og nøddeagtigt efter en tur i ovnen. Knoldselleri er en grov grøntsag, som er i sæson nu. Roden er supersund og fyldt med fibre.

Server denne salat til et stykke kød fx kylling. Du kan også anvende salaten som erstatning for en traditionel waldorfsalat. Afhængig af størrelsen på dit knoldselleri kan portionsstørrelsen af salaten variere. Inspirationen til denne salat kommer fra kogebogen Suveræne Succeser af S. Bock og T. Scheftelowitz.

2-4 personer
1 knoldselleri
Olivenolie
Salt og peber
50 g valnødder
100 g dadler, uden sten
2 spsk. citronsaft
1 håndfuld timian eller persille

  • Skræl sellerien og skær den i stave.
  • Vend selleristavene med olie, salt og peber i en frostpose.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. (til de er møre).
  • Hak valnødderne groft og rist dem på en tør pande.
  • Skær dadlerne i tynde skiver.
  • Vend den bagte selleri med valnødder, dadler, citron og timian/persille og server.
  • Salaten kan spises varm, lun eller kold.
Print Friendly

Skriv et svar