safe_image (4)

Chokoladekage – glutenfri

Det kan sagtens lade sig gøre at lave en udsøgt chokoladekage uden tilsat sukker, uden gluten og uden mælk. Et stykke af denne kage kalder på endnu et stykke. Som det søde element i kagen her er der anvendt dadler og banan. Selve kagen er laktosefri, men jeg har valgt en flødeostecreme som topping, og flødeost indeholder 2,2 g laktose pr. 100 g, til sammenligning indeholder minimælk 4,8 g pr. 100 g. Derudover er der tilsat sukker (flormelis) til denne topping. En anden variation af topping kunne være hakkede nødder. Sundhedsmæssigt ligestilles smør og kokosolie, hvorfor du selv kan vælge hvad du vil bruge. Opskriften stammer fra bogen Sundt Sødt af Pia Krøyer.

Kagen mætter godt, da den indeholder mange fibre fra dadler og mandler, derfor kan man givetvis ikke spise særlig store stykker af kagen, hvorfor jeg har skrevet at kagen kan række til 10 stykker. Formen kagen bages i er dog kun 15×15 cm.

10 stykker
150 g dadler (friske eller tørre, uden sten)
100 g mandler
2 spsk. ren kakaopulver
38 g smør eller kokosolie
1 moden banan
1 tsk. kanel
1/4 tsk. salt
3 æg

  • Kom alle ingredienser i en foodprocessor eller blender, og kør dejen til en fin og jævn masse.
  • Beklæd en form 15×15 cm med bagepapir.
  • Fordel dejen i formen.
  • Bag kagen ved 175 grader i ca. 40 min.

Flødestecreme
130 g flødeost
50 g flormelis

  • Rør de 2 ingredienser sammen og fordel på kagen.

OBS: Kagen kan sagtens fryses (uden topping), og kagen holder sig fint frisk i køleskabet i 4 dage.
Variation: Tilsæt appelsinsaft og -skal. Du kan også lave små muffins af dejen.

Print Friendly

Skriv et svar