Cookies med dadler – æggefri

Disse cookies er uden tilsat sukker, hvor dadler er brugt som det søde element. Dejen er meget nem at arbejde med, samtidig indeholder disse cookies ikke æg. Ønsker du glutenfri cookies kan du erstatte melet med boghvedemel eller rismel. Opskriften stammer fra bogen Sundt Sødt af Pia Krøyer.

Ca. 20 stk.
150 g mel (hvedemel, speltmel)
50 g fuldkornsmel (fuldkornshvedemel, fuldkornsspeltmel, grahamsmel)
60 g havregryn
3 spsk. smør
300 g dadler (friske eller tørre uden sten)
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljepulver
Evt. 1/2 dl vand

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Kør til en jævn masse.
  • Er dejen for tør tilsætter du lidt vand.
  • Rul små kugler af dejen og læg dem på bageplader med bagepapir.
  • Tryk kuglerne flade til småkager – har har anvendt et særligt stempel til cookies, du kan også bruge håndfladen.
  • Bag dem ved 175 grader midt i ovnen i 8-10 min.
Print Friendly, PDF & Email

2 tanker om "Cookies med dadler – æggefri"

  1. Nikki

    Vil man Kunne alle dem her med cookie cutters? Mangler en God dej børnene kan få lov til at udstikke til jul – der ikke er propfyldt med sukker

    Svar

Skriv et svar