Photo 17-11-13 10.17.49

Pålæg af tørret frugt

Her er en hjemmelavet version af frugtpålæg (figenpålæg) af tørret frugt. Brug det som smørelse på rugbrød, brød eller knækbrød. Du kan også triller kugler af denne masse og vende dem i lidt kokosmel, lidt ligesom havregrynskugler. Dermed har du små lækkerier, som er fantastiske til den søde tand. I madpakken er det en hyggelig overraskelse at finde sådan en frugtkugle. Opskriften stammer fra bogen “Krudtugler og kanelsnegle” af Sif Orellana.

Ca. 3-4 dl
10 stk. figner
10 stk. svesker
20 stk. mandler
2 dl rosiner
1 dl kokosmel
1 dl vand (kan variere – så hold lidt igen)

  • Skær fignerne i stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne.
  • Blend til du har en fin ensartet masse.
  • Start med 1/2 dl vand og vurder konsistensen – tilsæt herefter evt. mere vand til du har en smørbar konsistens.
  • Dette smørepålæg skal opbevares i køleskabet og holder fint 1 uge.
Print Friendly

Skriv et svar