Knoldsellericoleslaw

Knoldselleri er i sæson fra august til januar. Denne skønne grøntsag med sit hvide faste kød er en grov grøntsag med 3,9 g kostfibre pr. 100 g og er særligt rig på A-, B- og C-vitaminer samt kalium og fosfor. Du kan spise knoldselleri både rå og tilberedt.

Opskriften stammer fra bogen Low FODMAP diet skrevet af 5 kliniske diætister. Dette er en bog henvendt til personer, som har irritabel tarm dvs. oppustethed, maverumlen, mavesmerter og luftudvikling i tarmen. Ved at begrænse eller udelukke en gruppe af kulhydrater kan disse symptomer muligvis mindskes.

Server denne sellericoleslaw til kød, fisk eller fjerkræ sammen med kogte kartofler. Kan også anvendes som fyld til pita eller sandwich. Ønsker du en mere traditionel coleslaw kan du tilsætte gulerod.

3 personer
1 lille knoldselleri – 400 g (skrællet vægt)
200 g cremefraiche, skyr, kvark
1 spsk. mayonnaise
1/2 spsk. sennep
1 spsk. eddike eller citronsaft
1 knsp. sukker
Salt og peber
2 spsk. purløg og persille (frisk, frysetørret eller frossen)
8 stk. valnødder

  • Skræl selleri og riv den på et rivejern eller en foodprocessor.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og bland selleri i.
  • Vend det godt sammen og pynt med valnødder.
  • Opbevar i køleskabet.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar