Photo 21-11-13 16.03.19

Koldhævet brød med tørret frugt

Her er et fantastisk brød til eftermiddagsstunden til kaffe eller te. Brødet er luftigt, saftigt og samtidig er der fuld knald på smagen. Både krydderierne og langtidshævningen giver brødet en hel særlig delikat smag. Gojibær stammer oprindeligt fra Tibet og Mongoliet, hvor det i mange er brugt til at styrke immunforsvaret. Gojibær er rige på antioxidanter – ligesom mange andre bær/frugter/grøntsager er det. Smagen kan minde lidt om tranebær og kirsebær. Jeg har i dette brød anvendt disse gojibær, som kan købes flere steder bl.a. TIGER og helsekostforretninger. Du kan sagtens anvende andre tørrede frugter til denne opskrift.

Grundopskriften stammer fra bogen Køkkenrevolution for hele familien af Oscar Umahro Cardogan, men jeg har selvfølgelig ændret opskriften.

2 brød
5 dl koldt vand
10 g gær
1 spsk citronsaft eller eddike
1/2 tsk. stødt muskatnød
1 tsk stødt kanel
400 g fuldkornsspeltmel
10 g salt
2 dl tørret frugt gojibær, dadler i tern, rosiner, figner i tern
ca. 250 g hvedemel

  • Bland vand, gær, citronsaft, muskat og kanel.
  • Vend fuldkornsmel, salt og gojibær i.
  • Tilsæt hvedemel til du har en smidig og glat dej.
  • Stil dejen tildækket i køleskabet natten over.
  • Næste dag formes 2 brød og lægges til hævning i ca. 30 min. på en bageplade med bagepapir.
  • Bag brødene ved 200 grader i 20-30 min. til det er gennembagt (skal lyde hult i bunden, når du banker på det).
  • TIP: Tilsæt evt. 1-2 dl kokosmel til opskriften.
Print Friendly

Skriv et svar