Photo 24-11-13 09.46.03

Risret med tigerrejer

Brune ris indeholder væsentligt flere kostfibre end hvide polerede ris (2,4 g/100 g versus 0,7 g/100 g). Sundhedsmæssigt er parboiled ris en mellemting mellem brune og hvide polerede ris, så er du ikke til brune ris, så anvend med fordel parboiled ris.

4 personer
2 røde peberfrugter
1 lille løg
1 fed hvidløg
1/2 chili
Olivenolie
2 tomater
200 g brune eller parboiled ris
2 dl vand
300 g tigerrejer, pillede
Frisk timian
Citronsaft

  • Rens peberfrugterne og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. – lige inden peberfrugterne får farve.
  • Efter en tur i ovnen blendes peberfrugterne til pure.
  • Hak løg, hvidløg og chili fint. Steg det i olie til løgene bliver klare.
  • Hak tomaterne fint og tilsæt dem sammen med ris, 2 dl vand og peberfrugtepure og lad det simre uden låg til risene er møre. Tilsæt evt. mere vand om nødvendigt.
  • Tilsæt til sidst rejerne og lad dem koge med til de er møre.
  • Ved anretning pynt med timian og citronskiver.
Print Friendly

Skriv et svar