Omelet med parmesan

Osteomelet til morgenmad, frokosten eller mellemmåltid smager super og mætter rigtig godt. Det er meget nemt og hurtigt at lave omelet, og du kan variere den i det uendelige. Æg er rig på protein, faktisk er der ligeså meget protein i æg som i skyr og kvark. Videnskabeligt er det bevist at protein mætter mere end kulhydrat og fedt, så hvis du vil føle dig mæt, og dermed undgå at spise for meget, kan du spise proteinrige fødevarer. Det er dog vigtigt at understrege at mennesker har brug for alle makronæringsstoffer – altså både protein, fedt og kulhydrat – for at være et velfungerende og sundt menneske.

1 omelet
2 æg
1,5 spsk. revet parmesan
Friskkværnet peber
Friske krydderurter til pynt: oregano, timian, persille, purløg
Hertil serveres rød peberfrugt eller anden grøntsag

  • Rør æg, parmesan og peber sammen.
  • Steg på en tør pande (str. medium) til omeletten virker stiv. Pynt med friske krydderurter.
  • Vend omeletten, så den får farve på begge sider.
  • Server med frisk grønt.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar