Rødkålssalat med vindruer

Rødkål er i højsæson fra september til januar, og i den tid får du nærmest kastet dem i nakken i supermarkedet. De koster absolut ingenting, og du har mad til mange munde. Rødkål er en grov grøntsag, så denne salat mætter rigtig meget. Spis den til frokost med lidt brød til eller til aftensmaden som tilbehør til alle former for kød – jeg lavede kyllingefrikadeller hertil. Sesamolie har en dejlig smag af sesamfrø, og giver salater nyt liv. Sesamolie fås bl.a. i Kvickly.  God appetit.

4 personer
700 g rødkål (ca. 1/2 rødkål)
1/2 bakke vindruer
1 spsk. sesamolie
2 spsk. eddike
Salt og peber
2 spsk. sesamfrø

  • Riv rødkålen på et rivejern eller foodprocessor (som var det gulerødder).
  • Halver vindruerne.
  • Rist sesamfrøene på en tør pande til de får lidt farve. 
  • Bland rødkål, vindruer, olie, eddike, salt og peber og pynt med sesamfrø.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar