broccolitærte med quinoa

Broccolitærte med quinoabund

Denne tærte er helt uden mel. Bunden er lavet af quinoa, hvilket gør bunden helt genial og utrolig hurtigt at lave. Du kan sagtes koge en stor portion quinoa og bruge i løbet af nogle dage, fx til salat i madpakken, som erstatning for ris/pasta til aftensmaden, til pandekager eller klatkager eller i hjemmebagt brød. Med hensyn til broccoli kan du med fordel anvendes frosne, det går hurtigt. Selvfølgelig kan du også bruge frisk broccoli. Anvend gerne 1 tsk. karry som krydderi – det giver dejlig smag. Læs mere her om det supersunde korn quinoa.  

Bund:
300 g kogt quinoa (ca. 100 g ukogt) (skylles og koges i dobbelt mængde vand)
1 æg
45 g emmentaler, revet
Peber

Fyld:
400 g broccoli
2 æg
1 dl mælk
Salt og peber
1/2 tsk paprika
1/4 tsk. cayennepeber
50 g emmentaler

  • Bland de 4 ingredienser til bunden sammen.
  • Smør en almindelig tærteform med lidt olivenolie.
  • Mas quinoablandingen ud i tærteformen med hænderne og forbag tærten ved 200 grader i 20 min.
  • Skær broccoli i små buketter og hæld kogende vand over dem, og lad det stå og trække – gør det også hvis du anvender frosne broccoli.
  • Pisk æg, mælk, salt og peber sammen.
  • Fordel broccoli på den forbagte bund og hæld æggeblandingen over.
  • Riv til sidst emmentaler over tærten og bag den færdig ved 200 grader i ca. 35 min.
Print Friendly

2 tanker om "Broccolitærte med quinoabund"

  1. jane waage

    Tror du at man kan erstatte osten med en lidt mere fedtfattig variant, eller måske helt undlade den? 🙂

    Svar
    1. Katrine Eld Forfatter

      Hej Jane. Ja, du kan tilsætte 50 g æg ekstra – eller kun æggehvide. Det giver sammenhæng til dejen også ligesom osten skulle gøre. Håber det lykkedes 😀

      Svar

Skriv et svar