dadelfirkanter

Dadelfirkanter med julesmag a la trøfler

Dadler stammer fra dadelpalmen, som vokser i mellemøsten. Alle elsker julegodter, og disse er endda helt uden gluten og sukker. Dadler kan være et godt alternativ til sukker i kage. Sukker bidrager kun med kulhydrat og intet andet, hvor dadler også indeholder mange kulhydrater grundet frugtsukkeret, men til gengæld indeholder dadler vitaminer og mineraler og rigtig mange sunde kostfibre. Fibermængden i 100 g dadler er den samme som i 100 g grovbrød (fuldkornsbrød). Dog skal du være opmærksom på, at dadler indeholder meget energi, for at sætte dette i perspektiv svarer 100 g dadler energimæssigt til 100 g brie eller mozzarella. Jeg vil betegne dette som et sundt alternativ til julegodter, eller blot til den søde tand, der tilfredsstiller kroppen med næringsstoffer og energi.

45 stk.
300 g friske dadler (uden sten)
120 g valnødder/mandler
40 g kakaopulver
3/4 tsk. kanel eller kardemomme
Revet skal fra 1 økologisk appelsin – evt. 1 spsk. saft

Pynt
40 gram kokosmel + 5 brombær eller blåbær fra frost

  • Kør alle ingredienserne i en foodprocessor, indtil massen er finthakket. Der må gerne være lidt hele stykker nødder, så der er noget at tygge på.
  • Fordel massen ud på et bagepapir, tryk den sammen, og form massen til en firkantet kage.
  • Fold bagepapiret op omkring kagen og sæt bagepapir og kage i fryseren i 1/2-1 time.
  • Blend herefter kokosmel + blåbær eller brombær i foodprocessoren.
  • Skær kagen i små firkantede stykker ca. 1 x 1 cm.
  • Vend firkanterne i kokosmelet og form dem færdige til firkanter med fingrene.
  • Opbevar daddelfirkanterne i en tætsluttende beholder i køleskabet.
  • Holdbarheden er ca. 2 uger, hvis ikke de er spist inden.
Print Friendly

Skriv et svar