Bløde lakridskarameller

Glukosesirup er en klar sirup lavet på basis af hvedestivelse. Denne sirup er ikke sød som almindelig sirup, men er meget anvendelig i det søde køkken. Ved at tilsætte glukosesirup ændres konsistensen på det du putter sirup i. Anvend det i karamel, is, marcipan, og andre lækkerier. Glukosesirup gør, at de forskellige lækkerier ikke krystalliserer eller udtørre, samtidig ændres frysepunktet og det konverserer. Farveholdbarheden forbedres også. Produktet fås i mange velassorterede supermarkeder fx Kvickly, Føtex og Bilka, men også i helsekostforretninger.

Lakridspulver kan smage meget forskelligt. Jeg synes, det er vigtigt at anvende en pulver, du synes smager godt, derved bliver karamellerne ekstra gode. Yderligere er disse karameller helt fantastiske, da de ikke sætter sig i tænderne. En herlig kombination af blødhed, fedme, sødme og stærk smag fra lakrids. Karamellerne er klart bedst, mens de er friske, men de holder sig også fint i køleskabet. Opskriften stammer fra Mette Blomsterberg.

Ca. 50 stk.
2,5 dl piskefløde
250 g hvidt sukker
30 g smør
50 g glukose
1/2-3/4 tsk. lakridspulver
Ca. 50 g lakridspulver til at trille karamellerne i

 • Piskefløde, sukker, smør og glukose kommes i en gryde.
 • Kog ved jævn varme, indtil karamellen er præcis 122 grader.
 • Tjek temperaturen med et stegetermometer. Det kan godt tage ca. 1 time, at få temperature op på 122 grader.
 • Rør i karamellen indimellem, dog ikke for meget og mest til sidst.
 • Tag gryden af varmen og tilsæt 1/2 tsk. lakridspulver, og rør godt, men kort.
 • Hæld straks den flydende karamel op i en ca. 18 x 18 cm stor beholder, der er foret med bagepapir på sider og bund. Hæld evt. en smule olie på bagepapiret, er ikke nødvendigt, men gør at karamellen ikke hænger fast i bagepapiret.
 • Læg også et stykke olieret bagepapir på som top.
 • Lad karamellen køle af ved stuetemperatur til næste dag – eller mindst 5 timer.
 • Sæt evt. karamellen i køleskabet, og lad den stå og køle af 1/2 time ved stuetemperatur inden du skærer den i tern.
 • Skær karamellen ud i små ens firkanter ca. 1,5 x 1,5 cm.
 • Vend karamellerne i lakridspulver.
 • Pak lakridskaramellerne enkeltvis ind i husholdningsfilm. Jeg brugte husholdningsfilm beregnet til brug i mikroovn, da det ikke klistrer så nemt sammen som den almindelige husholdningsfilm.
 • Opbevar karamellerne i en lufttæt beholder i køleskabet – her er holdbarheden ca. 1 uge – de bliver sikkert spist inden! Opbevarer du karamellerne ved stuetemperatur krystalliserer de, og den lakrids de er trillet i suges ind i karamellen.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar