knoldselleri og pære

Knoldselleri med pære

Knoldselleri er i sæson fra august til januar. Det er en supersund grøntsag, da den er stoppet med kostfibre, C-, K- og B6-vitamin samt mineralet kalium. Oprindeligt stammer sellerien fra Middelhavsområdet, men den har været at finde i Danmark siden 1400-tallet. Knolden er nært beslægtet med bladselleri. Server salaten til et stykke kød og evt. nogle kogte kartofler eller lidt brød.

4-6 personer
1 knoldselleri (evt. 1/2 hvis det er meget stort)
2 pære
1/2 frisk chili
1 håndfuld persille, frisk, fra frost eller frysetørret
3 spsk. sennep
4 spsk. olivenolie
Salt og peber
Saft af 1/2 citron eller 1 lime

  • Riv knoldselleri og pære på et rivejern eller foodprocessor.
  • Hak chili og persille fint.
  • Bland knoldselleri, pære, chili, persille, sennep, olie, salt og peber og smag til med citronsaft.
  • Opbevares i lufttæt beholder i køleskabet i op til 3 dage.
Print Friendly

Skriv et svar