Luksuriøs rejesalat

Rejer er rige på selen, som er en vigtig sundhedsfaktor i forbindelse med sundheden af dit hjerte, dine blodårer, din hjerne og dit humør. Derudover indeholder rejer mange proteiner, som mætter godt. Kolesterolindholdet i rejer skal du ikke bekymre dig om, det er ikke kolesterolindholdet i den mad du spiser (herunder også æg), som øger dit kolesterol i blodet, det gør mættet fedt til gengæld.

Brug denne luksuriøse rejesalat oven på hjemmebagt brød til frokost eller  forret, i pitabrød, til brunch, rørt ud i en portion fuldkornspasta eller sammen med kogte ris, bulgur, quinoa, byg eller lignende. Opskriften stammer fra kogebogen Køkken revolution for hele familien af Oscar Umahro Cadogan.

5-6 portioner
500 g frosne rejer eller 400 g rejer i lage
2 æbler
2 stængler bladselleri
1 avokado
2-3 dl skyr
2 spsk. karry eller 1 spsk. mild paprika
Friskkværnet sort peber
Krydderurter: Dild passer fortrinligt hertil
Friskpresset citronsaft

  • Tø frosne rejer op, ved at varme dem i en gryde ved højeste varme i ca. 3-4 min. under konstant omrøring.
  • Anvender du rejer i lage, skylles rejerne og overskydende væske kasseres.
  • Æbler, bladselleri og avokado skæres i små tern/skriver.
  • Bland alle ingredienserne sammen og smag til. Styrken på karry varierer meget så smag dig frem.
  • Pynt med friske krydderurter og citronskiver ved servering.
  • Rejesalaten holder sig fint i køleskabet i 2 dage.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar