Marcipan med brombær

Dette herlige stykke konfekt smager forrygende, idet brombær tilfører en syrlig smagsnuance. Derudover er farven helt fantastisk, med en mørk bordeaux/lilla farve. Det er ganske nemt at lave og passer perfekt til julen.

40-50 stk.
100 g frosne brombær (eller andre bær)
150 g marcipan
2-3 spsk. flormelis
100 g mørk chokolade
Pynt: Frysetørret frugt fx hindbær

  • Varm vand i en el-kedel. Hæld kogende vand over de frosne brombær.
  • Hæld vandet fra igen og vrid det sidste vand ud mellem dine hænder. Det er vigtigt, at det meste vand er væk, da kuglerne ellers bliver for våde.
  • Ælt marcipan og brombær sammen. Det er nemmest at gøre i “luften”, så marcipanen ikke hænger fast i bordet.
  • Tilsæt flormelis og ælt igen.
  • Form til små kugler og læg dem på et stykke bagepapir.
  • Smelt 50 g mørk chokolade over vandbad.
  • Hak de resteredende 50 g chokolade fint.
  • Bland de 2 former for chokolade, så den finthakkede smeltes af den varme. Du har nu en perfekt tempereret chokolade.
  • Overtræk kuglerne med den mørke chokolade og pynt med tørret frugt.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar