Glutenfrit rugbrød – stenalderbrød

Her er en version af rugbrød uden mel overhovedet. Rugbrødet er fyldt med nødder og kerner – og squash, som bidrager med fugtighed til brødet. Generelt gælder det, at brød uden fuldkornsmel (rugmel, grahamsmel og fuldkornhvedemel, -speltmel etc.) har et lavt fiberindhold. Men i dette rugbrød anvendes FiberHusk, som er rene kostfibre (uden gluten). Pakken med FiberHUSK er gul og beregnet til bagning, hvor den “almindelige” grønne pakke med HUSK er beregnet til at drikke. Forskellen er, at FiberHUSK er mere fintmalet, dog kan du selv blende den grønne HUSK og dermed anvende denne i dit brød uden besvær.

Opskriften er udarbejdet af Tatjana Albinus og du kan hente mere inspiration her.

1 lille rugbrød – ca. 20 skiver
1 dl mandler
1 dl hørfrø
1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl græskarkerner
1/2 dl FiberHUSK eller HUSK malet til mel i blender eller kaffemølle
1 tsk. salt
1-1,5 dl revet squash
2 æg
1/4 dl olivenolie

  • Mal mandler og hørfrø til fint mel i en blender eller kaffemølle.
  • Alle de tørre ingredienser blandes.
  • Tilsæt squash, æg og olivenolie.
  • Massen røres ensartet og hældes i en 1-liters form, evt. smurt eller foret med bagepapir.
  • Bag rugbrødet ved 160 grader i 50-60 min.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar