engelske muffins

Engelske muffins

De engelske muffins er ikke muffins i dansk forstand, men derimod flade boller, der smager skønt med smør, marmelade eller lemoncurd. Bollerne bages på en stegepande.

Ca. 14 stk.
15 g gær
3 dl vand
1/2 tsk. natron
Ca. 500 g hvedemel
2 æggehvider
1 tsk. salt
Groft majsmel eller grahamsmel til drys

  • Bland gær, vand og natron. Rør halvdelen af melet i.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Tilsæt salt og resten af melet.
  • Ælt dejen glat og lad den hæve tildækket i 50 min.
  • Vend dejen ud på et stykke bagepapir drysset med groft majsmel.
  • Drys med majsmel på dejen og læg et nyt stykke bagepapir ovenpå.
  • Udrul dejen mellem de to stykker bagepapir, til dejen er ca. 1 cm i tykkelsen.
  • Udstik dejen i 12-14 stykker med en rund udstikker (6-9 cm i diameter).
  • Læg cirklerne på bagepapiret.
  • Lad dem hæve tildækket i 30 min.
  • Varm en pande med smør eller olie.
  • Læg de små dejcirkler på panden (så mange, der er plads til) og bag dem 4-5 min. på hver side.
Print Friendly

Skriv et svar