Pandekager – mælkefri

Endnu en version af pandekager uden æg. Du kan også gøre pandekagerne glutenfri ved at anvende glutenfrit mel (fx rismel eller boghvedemel). Jeg har anvendt vand til denne version, men mælk er også velegnet til pandekager. Olien kan godt smage igennem ved disse pandekager, så anvend en smagsneutral olie eller brug oliemargarine. Ønsker du fuldkornspandekager så anvend 100 g grahamsmel og 100 g hvedemel.

9 stk.
200 g hvedemel
1 dl olie eller kokosolie (let smeltet)
4 dl vand
1/4 tsk. salt
2 tsk. citronsaft
1 vaniljestang (kan udelades)

  • Mel, olie og lidt af vandet piskes godt sammen. Tilsæt resten af vandet lidt efter lidt og pisk godt, så du undgår klumper i dejen.
  • Tilsæt salt, citronsaft og korn fra vaniljestangen.
  • Steg pandekagerne på en varm pande på hver side til de er gyldne.
  • Pandekager uden æg skal som regel have lidt længere tid på panden, da de ellers nemt kan knække og blive ødelagte.
  • Server pandekagerne med det fyld du ønsker. Et eksempel kan være lemon curd eller karamel.
Print Friendly, PDF & Email

2 tanker om "Pandekager – mælkefri"

  1. Line

    Har efterhånden benyttet mig af denne opskrift flere gange 🙂 Mange tak for den, det kan være svært at finde gode pandekager uden æg og mælk, men disse er virkelig gode.

    Svar

Skriv et svar