Køleskabsgrød med kakao

Det er blevet meget populært med overnight oats – på dansk kold køleskabsgrød. Konceptet er, at du blander havregryn med væske (vand og/eller surmælksprodukt) og stiller det i køleskabet til næste morgen. Du spiser typisk grøden kold toppet med frisk frugt og nødder (evt. lidt skyr). Det er en utrolig nem morgenmad, den laver jo sig selv. Vi ved jo, at havregryn er sunde, så ønsker du en nem og sund morgenmad (eller mellemmåltid) skal du prøve denne grød. Du kan variere smagen i det uendelige – kun fantasien sætter grænser.

2 personer
2 dl havregryn (fintvalsede)
2 dl skyr (eller anden surmælksprodukt)
2 dl vand (evt. lidt mindre, hvis du synes grøden er for tynd)
1 tsk. kakaopulver

Topping:
2 stk. kiwi
1 håndfuld mandler
Lidt frysetørrede hindbær (valgfrit)

  • Bland ingredienserne til grøden og stil den i køleskabet til næste dag. Anvend gerne en beholder med låg.
  • Næste dag topper du med frisk frugt og mandler. Nyd din sunde morgenmad / mellemmåltid.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar