Billede 29-09-14 17.02.47

Hindbærkage

Kagen her byder på saftighed, sødme og syrlighed – en skøn kombination. Medbragt kage til diverse arrangementer skal være nemt – både at lave og at fragte – til dette formål er denne kage ideel. Skal du have kage med til skoleklassen, arbejdet, familiefesten eller andet – så prøv denne og du vil ikke fortryde det. Hindbærrene kan erstattes af mange andre bær og frugter såsom æble, rabarber, brombær, stikkelsbær, solbær, blåbær m.m. Opskriften er fra bogen Byens bedste kager af Rikke Gryberg.

12-14 personer
Bradepandestørrelse: 30 x 25 cm
150 g sukker
100 g smør, stuetemperatur eller let smeltet
6 æg
200 g mel
1 spsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
1 dl mælk
400 g frosne hindbær

  • Pisk sukker og smør hvidt i en skål.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen.
  • Tilsæt mel, bagepulver, vaniljesukker og rør godt.
  • Kom til sidst mælken i.
  • Kom dejen i en smurt bradepande (30 x 25 cm) – eller beklædt med bagepapir.
  • Drys de frosne hindbær over kagen.
  • Bages ved 190 grader i 35-40 min.
  • Lad kagen afkøle inden servering.
  • Pynt med frysetørret hindbær og mynteblande (eller blade fra steviaplanten, som på billedet her.
Print Friendly

5 tanker om "Hindbærkage"

  1. MilleSmille

    Hej Katrine.
    På billedet ligner det ikke, at hindbærerne er hældt ovenpå, men er bagt indeni. Har du hældt dej, så hindbær og så dej igen?

    Svar
    1. katrineeld

      Hej.
      De frosne hindbær er faktisk blot drysset over kagen, du kan evt. trykke dem let ned i dejen. Men dejen hæver godt i ovnen og under bagningen hæver dejen over hindbærrene og hindbærrene falder mere til bunden.
      God fornøjelse med bagningen.

      Svar
      1. MilleSmille

        Helt OK. Lyder da som den perfekte værtindekage ☺☺. Havde godt nok overvejet at lave den med æbler, men kommer i tvivl, når du har brugt frosne bær.

        Svar
        1. katrineeld

          Det lyder ellers som en super ide. Tænker godt du kan bruge æble. Eventuelt skal æblerne skæres i tern og du kan bruge en mindre bageform, så kagen bliver højere og æblerne dækkes af dej under bagningen.

          Svar

Skriv et svar