Øllebrød med kakao og vaniljeskyr

Øllebrød er fremragende restemad. Rugbrød som er blevet tørt og kedeligt kan sagtens bruges til andre retter i køkkenet. Her er en glimrende øllebrød med kakaosmag. Udover øllebrød kan du også anvende rugbrød til croutoner, rugbrødsstænger i ovnen med lidt olie og timian/paprika, rasp eller i tern på pande med lidt sukker som topping til din yoghurt eller skyr. Så smid endelig aldrig rugbrød ud, du kan fint fryse rugbrød i fryseposer, og heraf tage det op du behøver.

1-2 portioner
120 g rugbrød (med eller uden kerner – alle slags kan bruges)
2 dl vand
1 tsk. kakao
1,5-2 spsk. sukker (muskuvado, farin, sukrin eller alm. sukker)

Skyr:
3 spsk. skyr
1/2 tsk. vaniljepulver/sukker
Citronskal (valgfrit)
Frysetørret brombær (valgfrit)

  • Smuldr rugbrød i en gryde. Tilsæt vand og lad det koge ca. 5 min.
  • Tilsæt kakao og sukker.
  • Blend øllebrøden med en stavblender til du har den ønskede konsistens.
  • Bland skyr og vanilje og brug det som topping på øllebrøden.
  • Pynt evt. med citronskal og frysetørret bær.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar