søde croutoner

Søde croutoner af rugbrød

Rugbrød, som egentlig var på vej i skraldespanden, kan sagtens bruges til noget fornuftigt. At smide mad ud er dumt. Brug dine rester til nye retter. Rugbrød kan bruges til mange forskellige ting eksempelvis croutoner til salat eller suppe, til øllebrød, til rasp eller som i denne opskrift som topping til yoghurt eller skyr sammen med frisk frugt – og voila du har en fabelagtig og meget mættende morgenmad.

3 portioner morgendrys
200 g rugbrød
1 spsk. honning eller sirup

  • Skær rugbrød i små mundrette tern.
  • Bland rugbrød med honning og fordel blandingen på en bageplade med bagepapir.
  • Bages ved 200 grader i ca. 10 min.
  • Disse croutoner skal være sprøde udenpå og lidt bløde i midten.
  • Opbevar rugbrødscroutonerne ved stuetemperatur i en plastikpose, et glas eller en dåse.
  • Dosering til morgenmad: 2 dl surmælksprodukt, 1 stk. frugt og 1/3 rugbrødscroutoner – og du vil føle dig mæt i lang tid.
Print Friendly

Skriv et svar