Lyst brød – glutenfri

Her er en opskrift på et lyst formbrød helt uden mel overhovedet. Opskriften bygger på princippet om at spise lidt kulhydrat og meget fedt. Fedtprocenten på brødet er derfor meget høj, både smøreost, smør og mandler bidrager hertil. Derfor kan du selvfølgelig ikke spise uanede mængder af dette brød. Som supplement til en ellers varieret kost eller hvis du ikke tåler gluten (et protein i de fleste meltyper) eller hvis du lever efter principperne ved LCHF, kan dette brød være noget for dig. HUSK er tilsat for at øge mængden af kostfibre, da fuldkornsmel ellers generelt bidrager med dette. Brødet smager meget af æg – lidt af røræg. Ønsker du smag til brødet, kan du evt. tilsætte 1/2 tsk. stødt kardemomme til dejen. Opskriften stammer herfra.

1 brød
6 æg
150 g smøreost
100 g smør, smeltet
1,5 dl mandler
4 spsk. loppefrøskaller (HUSK)
2 tsk. bagepulver

  • Pisk æggene godt sammen med en elpisker.
  • Tilsæt smøreost og smeltet smør og rør godt.
  • Blend mandlerne i en minihakker eller kaffemølle til fint mandelmel.
  • Bland mandelmel, HUSK og bagepulver i dejen, og pisk til en jævn og fin dej.
  • Beklæd en lille brødform (1 liter) med bagepapir og hæld dejen heri.
  • Bages ved 170 grader i 35-40 min.
  • Lad brødet køle af inden du skærer det i skriver.
  • Du kan sagtens fryse skiver af brødet, og tage op eftersom du har behov.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar