Photo 26-03-14 15.46.03

Chokolademuffins – glutenfri

I denne opskrift på muffins er der intet mel tilsat. Mandler er malet til mel, så de erstatter hvedemel. Chiafrø bruges som bindemiddel, idet de sammen med vand danner gele. Kan du ikke få fat i de supersunde chiafrø kan du anvende hørfrø. Opskriften er meget nem at gå til, og du har hurtigt bagt nogle dejlige muffins. Du kan toppe disse muffins med en ostecreme, glasur eller blot flormelis. Smagen er intens, hvis du bruger mørk chokolade i dejen, hvorfor en vaniljeis vil passe perfekt til denne chokolademuffins. Opskriften stammer herfra.

12 stk.
4 spsk. chiafrø
2,5 dl vand
180 g mandler
65 g kakaopulver
125 g sukker
50 g olie
4 æg
1/4 tsk. salt
1 tsk. natron
125 g most moden banan (1 stor)
80 g hakket mørk/lys/hvid chokolade (valgfrit)

  • Rør chiafrø og vand sammen – konsistensen vil blive som gele, men det er meningen.
  • Blend mandlerne til fint mel i en kaffemølle eller minihakker.
  • Bland alle ingredienserne til dejen sammen og rør grundigt.
  • Fordel dejen i muffinsforme.
  • Bages ved 180 grader i 15-20 min.
Print Friendly

Skriv et svar