Squashsalat med tomat

Sæsonperioden for tomater er fra marts til november, så det er nu vi begynder at kunne få danske tomater. Tomater er rige på A- og C-vitamin og smagsoplevelsen bliver klart bedst ved at opbevare tomaterne ved stuetemperatur. Salaten her passer eksempelvis godt til lasagne, pizza, alle slags kød og fisk.

2-3 personer
3/4 dl usaltede chashewnødder eller pinjekerner
1 stk. squash
12 stk. cherrytomater
Saft af 1/4 citron
1 spsk. olie
1/2 tsk. sirup
Salt og peber

  • Rist chashewnødder eller pinjekerne på en tør pande til de tager farve.
  • Riv squash med et juliennejern eller en kartoffelskræller i fine strimler.
  • Skær tomaterne i kvarte.
  • Bland citronsaft, olie, sirup, salt og peber.
  • Bland squash, tomater, dressing og nødder i en skål og salaten er klar til servering.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar