Omelet i ovn med kartofler

Kartoflen kom til Danmark i 1719, og stammer oprindeligt fra Sydamerika. Danskerne spiser gennemsnitligt 60 kg kartofler om året, hvilket er halvt så mange som i 1950. Jeg vil gerne slå et slag for kartoflen – og at denne skal tilbage i køkkenet. Sammenligner du kartoflen med pasta og ris, så indeholder kartoflen færrest kalorier, og har størst indhold af vitaminer og mineraler, særligt C-vitamin er kartoflen en god kilde til. Det folk som spiser flest kartofler er hviderusserne, som gennemsnitligt spiser 175 kg kartofler om året.

Denne omelet er fantastisk som restemad. Har du kogt for mange kartofler og andre grøntsager, kan du anvende dem i denne omelet, og du har forvandlet kedelige rester til fabelagtig mad. Server omeletten med en valgfri salat.

1 tærtefad
1 stk. sød kartoffel (kan erstattes af 3 gulerødder)
4-5 stk. alm. kartofler
4 æg
1 dl mælk
3/4 tsk. karry
1/4 tsk. paprika
Salt og peber

  • Rens kartoflerne – bevar gerne skrællen. Skær dem i mundrette tern.
  • Kog kartoflerne møre i ca. 10 min.
  • Bland æg, mælk, karry, paprika, salt og peber med de kogte kartofler.
  • Smør et tærtefad med lidt olie.
  • Hæld omeletten i tærtefadet og bag ved 200 grader i 30 min.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar