Cheesecake i glas

I juni starter sæsonen for de danske jordbær, og danskerne ELSKER jordbær. Den bedste råvare under den danske sommer er suverænt friskplukkede jordbær.

Cheesecake er en klassiker ved dessertbordet, denne version er utrolig nem og kan tilberedes dagen før. Flødeosten så dagens lys i 1872, da den amerikanske mejerist William Lawrence, udviklede denne. I 1880 udviklede han flødeosten Philadelphia, som i dag er et kendt mærke.

3 glas
Crumble:
30 g mandler
100 g havregryn (gerne grovvalset)
2 spsk. honning

Creme:
150 g flødeost
200 g skyr (eller cremefraiche)
1/2 tsk. vaniljepulver
50 g sukker

5 stk. friske jordbær (eller andre friske frugter)

  • Crumble: Hak mandlerne groft.
  • Rist mandler, havregryn og honning på en tør pande til alle havregryn er dækket med honning.
  • Creme: Bland flødeost, skyr, vaniljepulver og sukker godt sammen.
  • Skær jordbær i tynde skiver.
  • Læg lagvist crumble og creme i glas og pynt med jordbær.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar