Aspargessalat med vindruer

Asparges er i sæson fra april til juni. De kan spises rå eller tilberedte. Asparges holder sig friske længe, hvis du skyller dem og lægger dem i koldt vand i 10 min., hvorefter du opbevarer dem i en frysepose i køleskabet. Ernæringsmæssigt har asparges et højt indhold af folat, kalium og B-vitamin. Salaten her kan du serverer til alle slags kød, ved buffet, til grillmad og til pasta.

4 personer
1 bundt grønne asparges, 500 g
1/2 bakke grønne stenfri vindruer, 250 g
1 spsk. sesamolie
1 tsk. honning
Skal af 1/2 citron
Salt og peber

  • Knæk den nederste træede del af aspargesene.
  • Skræl aspargesene med en tyndskræller eller en almindelig kartoffelskræller. Læg aspargesen på et skærebræt og skræl den i tynde skiver.
  • Halver vindruerne.
  • Bland aspargesskiver og -hoveder, vindruer, sesamolie, honning, citronskal, salt og peber.
  • Smag til. 
  • Salaten holder sig fint 2 dage i køleskabet.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar