Omelet med spinat og hytteost

Omelet er et hit. Denne opskrift passer til mange forskellige anledninger: buffet, brunch, pålæg på rugbrød, frokost, aftensmad, picnic, påskebord og mange andre ting. Opskriften er fra bogen Forrygende Frokost af Sonja Bock og Trine Hahnemann.

1 tærtefad
2 stk. porrer
300 g frossen hel eller hakket spinat
1 spsk. olie
6 æg
250 g hytteost
75 g parmesan (eller anden ost, fx emmentaler)
Salt og peber

  • Skær porrerne i tynde skiver. Steg dem i olie sammen med spinaten.
  • Lad det køle af.
  • Pisk æggene sammen og pisk hytteosten i.
  • Rør parmesan i sammen med den afkølede porrer- og spinatblanding samt salt og peber.
  • Kom massen i et tærtefad beklædt med bagepapir.
  • Bages ved 175 grader i ca. 30-40 min.
  • Tag omeletten ud og lad den køle af.
  • Skær den i trekanter og anret.
  • Den kan spises både lun og kold.
Print Friendly, PDF & Email

3 tanker om "Omelet med spinat og hytteost"

  1. Lone Blichfeldt Nielsen

    Jeg lavede omeletten i går. Den var rigtig god selv min mand kunne li den. Næste gang vil jeg prøve at putte ristet parmaskinke i. Hvordan afbalancerer jeg retten, skal jeg putte tilsvarende mængde hytteost i ?
    Tak for de mange gode opskrifter

    Svar
    1. katrineeld

      Hej.
      Tak for din søde kommentar.
      Dejligt omeletten faldt i god jord, jeg tænker du fint kan tilsætte parmaskinke til opskriften – uden at ændre noget 😀

      Svar

Skriv et svar