Hellefisk, rødbede og rugbrød

Disse små rugbrødsmadder smager fortrinligt. Det sprøde ristede rugbrød, skarphed fra sennep, fedme og fylde fra hellefisk og endnu mere knasende sprødhed fra rødbede – det er en lækker kombination, som mætter dine smagsløg. Rugbrødsmadderne kan serveres til frokost, forret, buffet, fødselsdag, picnic, mellemmåltid m.m.

Opskriften er fra bogen Forrygende Frokost af Sonja Bock og Trine Hahnemann. Du kan udelade sennep, som skal blandes med rødbede, og som alternativ anvende en lækker pesto smurt på rugbrødet, det smager også dejligt.

6 stk.
100 g rødbeder
2 tsk. sennep
Salt og peber
6 skiver røget hellefisk (ca. 200 g)
3 skiver rugbrød

  • Skræl rødbeder. Skær dem i julienne med en dertil indrettet skræller. Alternativt kan du skrælle dem med en almindelig kartoffelskræller og skære dem i tynde strimler på langs.
  • Vend strimlerne med sennep, salt og peber.
  • Skær hellefiskskiverne i 2 på den længste led.
  • Læg en spiseskefuld rødbede i sennep på hver skive hellefisk og rul den sammen.
  • Rist rugbrødet og halver på den længste led.
  • Læg hver fiskerulle på et stykke rugbrød.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar