chokoladecookies

Chokoladecookies med karamel

Karamel i cookies giver disse kager helt nyt liv. Du kan købe en færdig karamel, eller lave din egen karamel ud fra en dåse kondenseret mælk. Her koger du den uåbnede dåse med kondenseret mælk (tag etiketten af) i en gryde. Vandet skal dække dåsen, og det hele skal blot simre i 4 timer. Du kan læse mere om denne teknik her. Inspirationen til disse cookies stammer herfra.

12 stk. (afhængig af størrelsen) 
100 g smør
300 g brun farin
50 g kakaopulver
2 æg
1 tsk. bagepulver
200 g hvedemel
100 g mørk chokolade
Ca. 12 tsk karamel/dulce de leche
Havsalt til pynt

  • Smelt smørret.
  • Rør smør, brun farin, kakaopulver og æg godt sammen.
  • Tilsæt bagepulver og hvedemel.
  • Hak chokoladen groft og rør den i dejen.
  • Sæt 12 skefulde af dej på en bageplade med bagepapir.
  • Lav en lille fordybning med din finger midt i hver kage og kom en lille skefuld karamel i fordybningen.
  • Fordel resten af dejen ovenpå hver kage – jeg brugte hænderne til at forme med. Drys til sidst med havsalt ovenpå hver kage.
  • Bag kagerne ved 180 grader i ca. 15 minutter.
  • Lad kagerne køle helt af inden de serveres.
Print Friendly

Skriv et svar