småkager

Lækre småkager – glutenfri

Palmesukker (kaldes også kokossukker) udvindes af blomstersaft fra kokospalmer. Smagen af dette sukker er karamelagtigt med en sødlig smag. Palmesukker kan fint bruges som alternativ til hvidt sukker og rørsukker i enhver opskrift.

Palmesukker indeholder fra naturens side både vitaminer og aminosyrer. Palmesukkerets glykemiske indeks (GI) er lavt og passer hermed også til diabetikere og til det sunde køkken.

FNs fødevare- og landdbrugsorganisation har udnævnt palmesukkeret til det mest økologiske sødemiddel, da palmetræet er en meget taknemmelig kilde, idet pasningen af planten er sparsom, og den producerer hundredevis af andre produkter end sukkeret.

Opskriften her er utrolig simpel og kræver få ingredienser. Samtidig er småkagerne glutenfri, sukkerfri og mælkefri. Opskriften stammer fra bloggen Min Paleo Verden.

8-9 stk. småkager
80 g mandler
25 g palmesukker
1 æg
5 stk. økologiske usvovlede abrikoser (andre tørrede frugter eller mørk chokolade kan også anvendes.

  • Blend mandlerne til fint mel i en kaffemølle eller minihakker.
  • Bland mandelmel, palmesukker og æg godt sammen.
  • Skær abrikoserne i små tern og bland dem i dejen.
  • Fordel dejen i 8-9 klatter (på størrelse med 1 tsk.) på en bageplade med bagepapir.
  • Med let fugtede fingerspidser, trykker du dejen lidt fladere. Dejen spreder sig ikke ret meget under bagningen, så den størrelse du trykker dem ud i er den størrelse de cirka ender med at blive.
  • Bag småkagerne ved 180 grader i 16-18 minutter.
  • Lad dem afkøle efter bagning og opbevar dem i en kagedåse.
Print Friendly

Skriv et svar