Kammerjunker med fuldkorn

Fuldkorn er sundt – det ved vi. Derfor har jeg lavet en version af kammerjunker, hvor fiberindholdet øges ved at bruge havregryn og ikke blot hvedemel. Derudover har jeg anvendt en lille smule palmesukker, som du kan læse mere om her. Du kan sagtens tilsætte almindelig sukker (gerne 40 g, hvis du ønsker kammerjunkerne skal have en sød smag). Palmesukkeret kan også fint undværes i denne opskrift. Disse kammerjunker smager nemlig ikke særlig sødt, men konsistensen er knasende og sprød, som kammerjunker skal være.

95 stk.
150 g havregryn
2 æg
Revet skal af 1/2 citron
1 spsk. citronsaft
100 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
20 g palmesukker
1 tsk. vaniljepulver
1/2 tsk. salt
2 spsk. olie

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Blend havregryn i en minihakker eller foodprocessor til fint mel.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt derefter godt.
  • Tilsæt evt. 1-2 spsk. vand, hvis dejen er for tør.
  • Form små kugler af dejen, som trykkes let flade, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag midterst i ovnen i ca. 12 minutter.
  • Sæt ovnen på 175 grader.
  • Skær kuglerne over med en skarp kniv, og sæt dem tilbage i ovnen i ca. 20 min. til de er gyldne.
  • Opbevar kammerjunkerne i en kagedåse.
  • Du kan sagtens fryse dem.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar