pasta pesto

Pastasalat med pesto

Du kender givetvis det grønne nøglehulsmærke, som er placeret på emballagen af mange fødevarer. Når du handler ind kan det være en god ide at kigge efter dette mærke, for derfor at være sikker på at varen, inden for sin kategori, kan betegnes som sund. Der findes også en hjemmeside tilhørende nøglehullet, hvor der er en masse lækre opskrifter, som også er nøglehulsmærkede, og derfor er en sund ret. Denne pastasalat findes på nøglehullets hjemmeside og smager fabelagtigt – både til frokost og aftensmad. For at gøre opskriften endnu nemmere kan du anvende en færdiglavet pesto.

4 personer
Pesto:
40 g frisk basilikum eller persille (1 bundt)
50 g parmesanost
30 g pinjekerner eller mandler
1 fed hvidløg
½ tsk. groft salt
Peber
3 spsk. olie
1 spsk. citronsaft

Pastasalat:
300 g fuldkornspasta
300 g kartofler
300 g grønne bønner, frosne
½ spidskål
2 løg
1 tsk. groft salt
Peber

Tilbehør:
200 g fuldkornsbrød

  • Blend alle ingredienserne i en foodprocessor til en fin pesto.
  • Kog pastaen efter anvisning på emballagen men uden salt, da resten af retten giver smagen.
  • Rens kartoflerne og skær dem 1 cm tern.
  • Snit spidskålen fint.
  • Skær løgene i tern.
  • Kog først kartoflerne 3-4 min. i usaltet vand.
  • Kom bønner, spidskål og løg i og kog yderligere 5 min.
  • Afdryp hele herligheden i en sigte.
  • Vend pestoen sammen med pasta, kartofler og grønsager.
  • Krydr evt. med 1 tsk. salt og peber.
  • Server fuldkornsbrød til retten.
Print Friendly

Skriv et svar