Falafler

Falafler serveres traditionelt til pitabrød eller fladbrød. Du kan også servere falafler som erstatning for frikadeller, hvortil du laver en lækker tzatziki og en grøn salat. Mulighederne er mange hvad angår falafler. De færdige falafler kan med fordel fryses. Husk at tørrede kikærter skal ligge i blød i minimum 12 timer og koge 1 time i nyt vand, før du kan bruge dem. De kogte kikærter kan også sagtens fryses. Dette er meget smart, idet du derved altid har kikærter klar til brug. Jeg iblødsætter og koger derfor altid hele posen med tørrede kikærter. Opskriften her er med inspiration fra The Food Club.

Falafler, ca. 26 stk.
500 g kogte kikærter (kikærter fra dåse kan også anvendes)
1 stor håndfuld persille
1 rødløg
1 fed hvidløg
2 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt chili
1 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
2 æg
1 spsk. sesamfrø

  • Blend de kogte kikærter med de øvrige ingredienser til konsistensen er ensartet og fast.
  • Hvis farsen er for våd, så tilsæt en smule mel.
  • Tril små kugler af massen.
  • Steg kuglerne sprøde og gyldne på en pande med olie.
  • Alternativt kan du også bage falaflerne i ovnen ved 200 grader i 15 min.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar