blåbærtærte

Blåbærtærte – gluten- og mælkefri

Blåbær har et ekstremt højt indhold af antioxidanten antocyaniner, derudover har de et højt indhold af C-vitamin. Antocyaniner er med til at holde hjernen frisk og kan forebygge aldersrelaterede skader på hjernen. Desuden har de en postitiv indvirkning på dit hjerte og kan mindske risikoen for blodpropper. Blåbær giver en smidig hud, da antocyaninerne sammen med C-vitamin styrker produktionen af kollagen, som holder huden spændstig. Ikke nok med alt dette, så er blåbær rige på pektin, en slags fibre, som virker gunstigt på fordøjelsen. Faktisk er blåbær ligesom tranebær gode mod urinvejsinfektion.

Tærten her kan laves i 2 forskellige udgaver – men cremen er den samme labre nydelse. Enten kan du lave en glutenfri og vegansk tærtebund eller også kan du lave en traditionel tærtebund af hvedemel.

Gluten-, mælke- og sukkerfri bund:
50 g kokosolie
300 g smuttede mandler
75 g agavesirup
1 knsp. salt

Traditionel bund (med sukker):
150 g hvedemel
100 g smør
50 g sukker
1/2 – 1 æg

Kakaocreme:
200 g moden banan (vægt uden skræl)
50 g kakaopulver
75 g peanutbutter
2 tsk. lakridspulver

Bær:
250 g friske blåbær (andre bær kan også bruges)

Glutenfri og vegansk bund:
Smelt kokosolien, og lad den køle lidt af.
Blend mandlerne til fint mel i en blender.
Rør kokosolie, mandelmel, agavesirup og salt sammen til en blød dej.
Rul dejen ud så den passer til en smurt tærteform – eller mas dejen ud i tærteformen med hænderne.

Traditionel bund:
Hvedemel, smør, sukker og æg æltes sammen til en ensartet dej. Stil dejen i køleskabet i 30 min., herefter er dejen nemmere at rulle ud.
Rul dejen ud så den passer til en smurt tærteform – eller mas dejen ud i tærteformen med hænderne.

Fælles for bundene:
Prik tærtebunden jævnt med en gaffel, så den ikke rejser dig under bagningen.
Bag bunden i ca. 15 min. ved 180 grader, til den har fået lidt farve.

Kakaocreme:
Blend banan med kakao, peanutbutter og lakridspulver til en blød creme.
Fordel cremen på tærtebunden.
Fordel de friske blåbær oven på cremen og server tærten helt kold.

Print Friendly

Skriv et svar