rugbrødsboller

Rugbrødsboller – glutenfri

Disse rugbrødsboller uden mel er et spændende alternativ til den traditionelle rugbrød. Opskriften er fra Mette Blomsterberg, og lavet i små meget fine aluforme, som jeg fandt i butikken Plint. Formene egner sig fortrinligt til boller, som skal spises med fyld, da bollerne bliver tynde og dermed nemme at bide i, uden at fyldet flyder ud. Du kan også sagtens forme små boller i hænderne uden brug af forme og få et flot resultat.

10 stk.
150 g græskarkerner
100 g mandler med hinde
50 g hørfrø
50 g sesamfrø
1/2 tsk. salt
4 stk æg
1 dl olie
100 g solsikkekerner

Pensling og drys:
Vand til fingrene
35 g solsikkekerner

  • Blend græskarkerner, mandler, hørfrø, sesam og salt fint.
  • Tilsæt æggene og olien mens der stadig blendes.
  • Kom massen op i en skål og bland de 100 g solsikkekerner i.
  • Smør dine forme godt og stil dem på en bageplade.
  • Fordel massen i de 10 smurte forme.
  • Kom vand på fingrene og glat dejen jævnt ud med dem.
  • Hak solsikkekernerne fint og drys dem på toppen af hver bolle.
  • Bag dem i en 160 grader varm ovn, ca. 15 minutter.

Et forslag til fyld kan være tunsalat:
Fyld til 8 små rugbrødsboller
2 dåser tun
Majs fra 1 tilberedt majskolbe
1 spsk. yoghurt
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. dild
Skal fra 1/2 citron
Salt og peber

  • Bland alle ingredienserne sammen og smag til.
Print Friendly

Skriv et svar