Billede 03-08-14 10.48.17

Bountytærte – glutenfri

Kombinationen af mørk chokolade og kokos bringer tankerne hen imod en bountybar. Tærten her er rig i sin smag, og du behøver blot et lille stykke for at få tilfredsstillet den søde tand, hvortil en kop kaffe passer perfekt. Kulhydratindholdet i tærten er lavt, hvilket giver en LCHF-tærte, der både er laktosefri og glutenfri – og næsten sukkerfri. Opskriften er fra bogen Sunde søde sager fra The Food Club af Ditte Ingemann.

12 personer
Bund:
350 g kokosmel
5 spsk. kokosolie eller smeltet smør
2 æg
2 spsk. agavesirup eller alm. sirup

Fyld:
2,5 dl piskefløde
160 g mørk chokolade, min. 70 % kakao
3 spsk. agavesirup eller alm. sirup

Pynt:
Kokosflager

  • Rør kokosmel, kokosolie, æg og sirup godt sammen.
  • Pres dejen ned i en tærteform, beklædt med bagepapir. Sørg for at dejen går en smule op ad formens kanter.
  • Bag tærtebunden i ovnen ved 175 grader i ca. 15-20 min. – indtil den er gylden.
  • Varm fløden op til kogepunktet.
  • Tag gryden af blusset og tilsæt finthakket chokolade og sirup. Rør rundt indtil al chokoladen er smeltet.
  • Hæld chokoladecremen over den afkølede tærtebund.
  • Sæt tærten i køleskabet i minimum 2 timer, så den når at stivne og sætte sig.
  • Herefter kan den pyntes med kokosflager og er klar til servering.
Print Friendly

Skriv et svar