frtiske forårs

Friske forårsruller med ananasdip

Rispapir bruges til at lave hjemmelavede friske forårsruller. Disse forårsruller er lavet lidt som sushi, da de formes ligesom sushi og skæres ud i mundrette stykker. Forårsruller er nem aftensmad, og det kan være en rigtig god ret til at få anvendt sine grøntsagsrester. Jeg har brugt tofu i disse. Tofu er lavet af sojabønner, hvorfor tofu har et højt indhold af protein. Som alternativ til den traditionelle dip af soja, har jeg her lavet en superlækker dip med ananas, som virkelig gør forårsruller til en skøn og frisk spise.

5 ruller 
5 rispapir
3 gulerødder
1 avokado
3 radiser
1/2 pære
5 blade salat
100 g tofu
1 stk. frisk chili
1/3 agurk

Dip:
1 håndfuld frisk ananas
1 tsk. fiskesovs

  • Alle grøntsagerne skæres i aflange tynde strimler, ligeledes gør du med tofu.
  • Chili hakkes fint.
  • 1 lag rispapir fugtes med lidt vand, papiret skal ikke være gennemvædet, kun let fugtigt. Efter et par sekunder tager papiret imod vandet, og er klar til at blive fyldt og rullet.
  • Læg salat, grønt, frugt, chili og tofu på rispapiret og rul den stramt sammen til en stor rulle.
  • Fortsæt til alle rullerne er lavet. Skær hver rulle i 3 skiver, eller spis dem som lange ruller.
  • Den friske ananas blendes sammen med fiskesovs, og serveres til forårsrullerne.
Print Friendly

Skriv et svar