Billede 09-08-14 13.04.12 - Copy

Hjemmelavet granola

Lækker hjemmeristet granola, som er perfekt til morgenmad eller som mellemmåltid. Müsli og granola bliver ofte forvekslet med hinanden, men forskellen er, at granola er ristet på en pande eller i ovnen med olie og honning/sirup, hvorimod müsli er “råt” og blot blandet sammen. Sukkermængden i denne granola er meget lavt, hvorfor dette er et super valg til morgenmad. Jeg har valgt at tilsætte ingefær og muskatnød, da smagen bliver mere spændende og delikat. Du kan variere granolaen lige præcis efter din smag eller hvad køkkenskabet indeholder.

Ingredienser til 15 portioner
400 g havregryn, grovvalsede
50 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
100 g mandler, evt. grofthakkede
1/2 tsk. ingefær, stødt
1/4 tsk. muskatnød, stødt
1 dl vand
2 spsk. honning eller sirup
2 spsk. olie
50 g kokosmel eller kokosflager

  • Bland havregryn, græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, mandler, ingefær og muskatnød i en skål.
  • Bland vand, honning/sirup og olie sammen.
  • Bland de tørre og våde ingredienser godt sammen.
  • Hæld blandingen ud på en bageplade med bagepapir, og bag i 20-30 min. ved 180 grader.
  • Tilsæt kokosmel/flager og lad granolaen nedkøle.
  • Når hele herligheden er nedkølet opbevares granolaen i en tætlukket beholder (glas, plastik eller frysepose).
  • Holdbarheden for denne granola er ca. 1 måned.
  • Tips: Server denne lækre granola på dit ynglingssurmælksprodukt. Som yderligere topping kan du bruge frisk frugt, tørret frugt eller frosne bær kogt i 5 min. og tilsat lidt vanilje, hvorefter du blender til en fin masse, så har du en skøn frugtsovs.
Print Friendly

Skriv et svar